Defensa Personal

Defensa personal: qualsevol conjunt de tècniques que tenen com a objectiu aturar o repel•lir una acció ofensiva duta a terme contra la persona.

 

En l'àmbit civil s'intenta reduir l'adversari de manera segura i sense provocar danys desmesurats donada la responsabilitat civil de l'acció defensiva quan s'excedeixen els límits de la legítima defensa.

 

La defensa personal es basa en els fonaments d'alguns esports o arts marcials. És per això, que tècniques bàsiques com els cops únics (aquells que es realitzen contra l'oponent amb una zona específica del nostre cos) com l'ús del palmell de la mà, els artells i els dits en zones toves o genoll, passant a més per tècniques més professionals com diferents tipus de puntades, i ja, encara més avançades com desequilibris o immobilitzacions són les aplicacions en les que es basa la defensa personal.

A kyokushin-do apliquem teqniques de combat real, derivades del kyokushin, aixi com grapplig, luxacions, inmobilitzacions, psicologia del combat, aprenentatge de les armes corporals, improvitsació d'armes, etc. Tot aixó pensat per que algu sense cap experiencia tingui una minima capacitat de reacció davant de situacions compromeses.

 

Kyokushin-do organitza habitualment entrenaments i cursos de defensa oberts per a tothom, per tal de fer coneixer aquestes tequniques a tothom.

 

Defensa Personal Femenina

Per feble i delicada que una dona pugui ser, per aprendre defensa personal no necessita ser 'súper fort', molt alta o dedicar anys a la pràctica d'un art marcial, només requereix, això sí, moltes ganes d'aprendre. A més sempre tindrà del seu costat el factor sorpresa, ja que l'home abusador mai espera topar amb una dona amb la destresa suficient per aturar-lo.

 

La defensa pròpia abasta no només com defensar-se sinó també com prevenir i com reaccionar davant certes amenaces, no nomes son tècniques per contrarestar a un agressor, també inclou elements per prevenir situacions d'atacs i coneixements per al control posterior d'una experiència desagradable.

 

Es molt important l'observació, com caminar, què fer i què no fer. L'anàlisi de les situacions és part integral, qui / com és l'atacant, on està situat, on sóc jo, amb qui estic, és fosc o no ...

 

També intentem preparar a les classes el control de la por. La por sempre serà allà, però no ha de ser el nostre enemic, sinó el nostre amic. Per això buscarem augmentar la seva tranquil•litat i confiança. Que aquestes siguin part de l'actitud que ha de tenir abans, durant i després d'una agressió o intent d'aquesta.

Vine amb nosaltres per aprendre a reaccionar.

Associació Kyokushinkai Andorra