Dojo Kun (Promeses Kyokushin)

 

HITOTSU, WARWAREWA SHINSHINO RENMASHI KAKKOFUBATSUNO SHINGIO KIWAMERUKOTO

HITOTSU, WARWAREWA BUNO SINZUIO KIWAME KINI HASSI KANNI BINNARUKOTO

HITOTSU, WARWAREWA SITSUJITSUGOUKENO MOTTE JIKONO SEISHINO KANYOU SUROKOTO

HITOTSU, WARWAREWA REISETSUO OMONJI TYOUJYOUO KEISHI SOBOUNO FURUMAIO TSUTSUSHIMUKOTO

HITOTSU, WARWAREWA SINBUTSUO TOUTOBI KENJYOUNO BITOKUO WASUREZARUKOTO

HITOTSU, WARWAREWA CHISEITO TAIRYOKUTOO KOUJYOUSASE KOTONI NOZONDE SUGITAZARUKOTO

HITOTSU, WARWAREWA SYOUGAINO SYUGYOUO KARATENO MICHINI TSUUJI KYOKUSHINNO MICHIO MATTOU SURUKOTO

 

1º Dedicaremos todo nuestro esfuerzo al desarrollo espiritual, intelectual y fisico.

2º Nos mantendremos alerta en la búsqueda del verdadero camino del arte marcial, así como en las enseñanzas de nuestros maestros.

3º Buscaremos con gran vigor cultivar un espíritu de abnegación.

4º Observaremos las reglas de la cortesía, respeto a nuestros superiores y nos abstendremos de la violencia.

5º Nunca olvidaremos la verdadera virtud de la humildad. 6º Nuestros únicos deseos serán buscar la sabiduría y fuerza físico mental.

7º A través de la discipline del Karate Kyokushin buscaremos el completo y verdadero significado de este arte marcial.

Com comportar-se al DOJO

 

1. Quan entri o surti del dojo, mirant a la part principal (Kanku, o Retrat de Sosai Oyama) saludi i digui OSU, després en direcció al Dojo saludi novament i digui de nou OSU.

 

2. Quan arribi tard a classe, agenollis en seiza i mokuso a l'entrada del Dojo. Quan li donin permís desde seiza, saludi dient SHITSUREI SHIMASU (perdó per arribar tard). Poseu-vos de peu saludant amb un fort OSU i ràpidament uniu al final de la classe. Així i mai arribi tard, la puntualitat és una virtut.

 

3. Si s'ha de moure a classe, faci-ho ràpid, no es passegi.

 

4. Mai practiqui Kumite llevat que un instructor sigui present. Quan practiqui kumite amb un cinturó negre ha de fer el millor possible però mostrant respecte pel seu Senpai. Si pensa que pots fer-lo més fort faci-ho, però recordeu que ells lluitaran al nivell de vostè. No al límit de les seves possibilitats.

 

5. No trenqui les línies per cap raó sense el permís de l'instructor. Mai camini entre les files o entre l'instructor i els que entrenen. Si ha de deixar la seva posició, ho farà sempre per darrere del grup.

 

6. Anomeni al seu instructor com Senpai, Sensei o Shihan, segons correspongui. Mai l’animeni pel seu nom de pila a classe.

 

7. No rigui, parli, es descuidi o actuï desconsideradament durant l'entrenament i sempre estigui alerta. Tenir un grau alt (especialment cinturó negre) no és un tiquet per al relax i la familiaritat en el dojo. No malgasti el seu temps ni el dels seus companys. Encara que sigui principiant, finalitzi la classe.

 

8. La seva Dogi ha d'estar net i acurat a tota hora. No rentis mai el cinturó, conté l'esperit del teu dur entrenament.

 

9. Escolteu acuradament les instruccions de l'instructor, recordi que ell no li demanarà res que no hagi fet ja. Saludi a tots els instructors amb un fort OSU.

 

10. El respecte al seu instructor és clau per al seu desenvolupament marcial. Kyokushinkai comença i acaba amb cortesia. Si no pot mostrar respecte a una persona, esta fent perdre el seu temps a l’intentar ensenyar-li, vostè no mereix estar en un dojo de Kyokushinkai. Mai qüestioni les seves ordres, no parli a classe si no li pregunta l'instructor. Tal obediència desenvolupa un llaç de confiança entre l'instructor i l'estudiant.

 

11. Desenvolupi abans de l'entrenament una higiene corporal, a ningú li agradaria entrenar amb algú brut. Assegureu-vos d'anar al servei abans de l'entrenament. Un cop accidental a la bufeta plena pot ser extremadament perillós. Intenteu recordar també que no és bo entrenar amb l'estómac ple, no mengi com a mínim una hora abans del començament de classe.

 

Associació Kyokushinkai Andorra