Missatge de Sosai

La majoria de Campionats de Kyokushin arreu del Món, es realitzen amb categories de pesos. La majoria dels països tenen Pesos Lleugers, Mitjans i Pesats. Al Japó, això no és així, només s'utilitza el Sistema Obert de Pesos, on barallen Competidors de tots els pesos en la mateixa divisió (excepte el Torneig d'Osaka, que es realitza amb pesos diferents).

 

Per a alguns estrangers el Sistema Obert de Pesos, pot ser un desavantatge, per diferents raons: Països pobres amb alimentació deficient, Països en que la talla dels Competidors és més aviat baixa, etc. Per això alguna gent no entén per què Sosai no vol introduir el Sistema de Divisió de Pesos al Japó, especialment, ara que s'acosta el Campionat del Món.

 

El delegat de Kyokushin d'un País, va suggerir a Sosai Oyama, que tingués en compte aquesta proposta, la resposta va ser curta: "Kyokushin és Budo, Kyokushin no és un Esport, però, si entrem en els Jocs Olímpics, nosaltres podríem adaptar les nostres regles, per ara, no hi ha raó per canviar, Kyokushin és Budo ".

 

 

 

Més tard, ell explicaria

 

" No és difícil entendre que un Karateka de 80 quilos, és més fort que un de 60 quilos, així un de 100 quilos és més fort que el de 80 quilos, un Lluitador de Sumo (aproximadament pesa 150 quilos) és més forta que un Karateka, l'actual Campió de Sumo "Konishiki" pesa 240 quilos. En addició, un brau és més fort que un home, i un elefant és més fort que un brau ... Però l'home pot matar un elefant perquè té més intel•ligència que aquest ".

 

Si un home lleuger domina a un altre més fort gràcies al seu poder mental i intel•ligència, això demostra la fortalesa i esperit de Kyokushin, i que Kyokushin és per a tots.

 

Jo seria molt feliç, per descomptat, si un home com Kenji Midori (aproximadament 64 quilos) pogués guanyar el Campionat del Món ...

 

Missatge de Sosai Oyama, Desembre 1990

Associació Kyokushinkai Andorra